Hakkında herşey Yangın Merdiveni Kapısı
Hakkında herşey Yangın Merdiveni Kapısı
Blog Article
Kötü sızdırmaz özelliğe malik olmaları çevresı ile yangın anında insanoğluın kötü zehirlenmelerinden de korunmasını sağlar. Ivedili çıkış kapısı ismi ile bile aşina bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde bayağı geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birbir hayli dokumada bulundurulması zaruri hale getirilmiştir.
Yangın kapıları tasarruf vadiına için, rengine nazaran evet da modeline için çeşitli sınıflandırmalara yayımcı tutulurlar. Çok kesif kullanılan biçim sınıflandırması hordaki gibidir
Peklik: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve muayyen bir süre boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına gereğince belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.
üste, bozuk yangın kapılarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın esnasında yeterince dayanıklı olmayabileceği dair ikazyorlar.
Yangın Merdiveni Kapısı Kesinlikle Açılır? Yangın Merdiveni Kapısı veya Yangın Çıkış Kapısı olarak bilinen kapılar kullanıldığı binada oluşan yangın yahut evgin bir kalıp simultane insanoğluın kolay bir itmesi ile içeriden hariçya namuslu açılmaktadır.
Yangın kapisinda ürkü pas kolu ürkü simultane bapnın çabucak açılması sinein kullanılır. ürkü barlı yangın merdiveni kapısı sayesinde yangın merdivenine ulaşım kolaylaşır. Yangın kapılarının yangına dayanıklılık sınıfları, çoklukla A, B ve C olarak sınıflandırılır.
Projeye en yaraşıklı Yangın Bapsı Sisteminin kullanıldığı binalarda dâhilen itilerek dışarı hakikat kolaylıkla oluşturulan ve kalabalık grupların esenlıklı bir şekilde binaları bırakma etmesini sağlayan yangın kapıları Çıkış yahut Exit şeklinde belirtilmektedir.
Dolgular ile kapı evinsizluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler vasıtalığı ile tutturulan kapı kanatları, evgin durumlarda palas açılacak şekilde yangın kapısı güvenlik kilidi ile emin hale getirilmektedir.
Yangın bapları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden binalır. Bu malzemelerin yönı gün, yangın kapıları ekseriyetle özel şümul ve kapı menteşeleri kabilinden vesair yangın himaye özelliklerine sahiptir.
Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve kullanma amacına bakarak mukannen yapı denetim şartlarını sağlamlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu Yangın Merdiveni Kapısı şartları genellikle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (ivedili çıkış baplarının) mukannen durumlara bakarak TSE şartlarını katkısızlaması gerekmektedir.
; bir yangın esnasında yapı içindeki kişilerin güdük, hızlı ve emin şekilde tahliyesini sahileştirmek amacı ile çatı kucaki veya dışı kurulan merdiven sistemine verilen Yangın Çıkış Kapısı isimdir. Olağan bir yangın, doğal afet ve benzeri durumlar evetğunda insanoğlu pencerelerden atlamakta evet da bina karıni merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.
Yangın merdivenleri içeriden ve dışarıdan mimarilabilmekle baş başa elan çok dışarıdan meydana getirilen yangın merdivenleri yeğleme edilmektedir. Bunun bel kemiği nedeni arazi yitirilmesine mahiyet vermemesi ve henüz az maliyetle maslahatin tamamlanabilmesini sağlamlamasıdır. Bazı binalarda ise yangın merdivenleri binaya yandaki beton merdivenler şeklinde imar edilirken diğerlerinde bilahare eklenerek örgülabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına göre çeşitli şekillerde özel tasavvur ya da katlanabilir şekilde bile tasarlanabilmektedir.
Yangın direnci: Yangın kapkaloriın yangına karşı direnci, yangın güvenliği açısından en önemli faktördür. Yangın kapısının makul bir yangın direnci süresi sağlayacak şekilde tasarlandığından emniyetli Yangın Kapısı olunmalıdır.
Yangın merdiveni, her çyeksan yapı içerisinde bulunan insanoğluın ve vesair hayatiyetliların yangın veya rastgele bir ivedi gidişat esnasında hızlı ve güvenli bir şekilde tahliyesinin örgülmasını sağlayan kaçış merdivenidir. Yangın merdivenleri yaşamsal öneme iye, binalması ıztırari, yapıların vazgeçilemez unsurları ortada görev almaktadır.